De 'Precizon ' implantlens is een allernieuwste Pure EDOF lens. EDOF staat voor 'extended depth of focus'. Deze lens laat toe om een goed zicht te hebben voor ver tot op computerafstand. Voor de hele kleine lettertjes is er vaak nog een lichte leesbril nodig. Dit betekent dat men heel veel dagdagelijkse activiteiten kan uitvoeren zonder bril! Het grote voordeel van een EDOF lens, is dat er vrijwel geen halo's te zien zijn rond de lichten 's nachts. 

 

Onze ervaring: Heel tevreden patiënten, die enkel een heel licht leesbrilletje nodig hebben om lang een boek te lezen, om de hele kleine lettertjes te lezen (vb op medische bijsluiter). In het dagdagelijkse leven hebben onze patiënten geen bril meer nodig om met de auto te rijden en tv te kijken, om te kokerellen en boodschappen te doen, en voor hun computerwerk. Enkel voor de kleine lettertjes, zoals lang een boek lezen, de beursberichten, en de bijsluiters van de apotheek, is er een licht leesbrilletje nodig. 

Deze multifocale implantlens herstelt het natuurlijke zicht op alle afstanden. Patiënten kunnen meteen hun dagelijkse activiteiten hervatten, zonder vervelende bijwerkingen. De grote meerderheid van de patiënten (80%) gebruikt nooit nog een bril, of uitzonderlijk, bv. om kleine tekst op korte afstand in het donker te lezen.

Vorig nieuwsbericht

CLEAR wetlab met de Ziemer femto-second laser

Op 09/02/2022 nam ons ganse team deel aan de CLEAR wetlab met de Ziemer Z8 LDV femto-second laser!

Lees meer

Volgende nieuwsbericht

13/8/2022 Media presentatoren zonder bril. Bent u uw bril beu maar te oud om u te laten laseren? Een ingreep waarbij de ooglens vervangen wordt is een mogelijke behandeling voor u.

 

Bent u zoals enkele media presentatoren het beu om een bril of lenzen te dragen?

Dan kan u bij ons terecht voor informatie, onderzoek en eventuele behandeling. De heelkundige ingreep wordt RLE (Refractive Lens Exchange) of refrac...

Lees meer

Onze specialisten

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

;