Complicaties na een ooglaserbehandeling zijn zeer zeldzaam. U wordt behandeld door ervaren chirurgen in een lasercentrum uitgerust met de recentste hoogtechnologische apparatuur. De artsen van het Better Vision Team voeren bij elke patiënt een grondig vooronderzoek uit om een verhoogd risico uit te sluiten en de meest geschikte behandeling te adviseren.

Het werkverlet beperkt zich bij de meeste patiënten tot twee dagen: de dag van de ingreep en de dag nadien waarop de postoperatieve controle plaatsvindt. De herstelperiode is afhankelijk van het type behandeling. De oogarts zal u hierover uitgebreid informeren bij het vooronderzoek.

U mag pas opnieuw zelf met de auto rijden als de arts u hiervoor de toelating geeft. U heeft dus een chauffeur nodig op de dag van de ingreep en ook de dag erna voor de controleafspraak.

De dag na de ingreep heeft u een controleafspraak bij uw behandelende oogarts van het Better Vision Team, in zijn/haar privépraktijk in De Pinte, Meulebeke of Zottegem.

24u na de behandeling heeft bijna elke patiënt een goed zicht. Naargelang het type laserbehandeling kan het optimale resultaat soms enkele dagen tot weken op zich laten wachten.

Uw bezoek aan het LRC duurt ongeveer anderhalf uur. De chirurg wordt bijgestaan door verpleegkundigen die u voorbereiden op de ingreep terwijl de laser in gereedheid wordt gebracht. De laseringreep zelf duurt slechts enkele minuten. Na een korte rustpauze, mag u meteen naar huis.

Alle artsen van het Better Vision Team voeren de laserbehandelingen ambulant uit in het Laser Refractie Centrum (LRC) in Sint-Martens-Latem bij Gent. 

Bij sommige patiënten is een laseringreep niet de beste oplossing. Een laseringreep is bijvoorbeeld niet aangewezen voor wie enkel een leesbril draagt, wie onder behandeling is met cortisone, een aandoening van het hoornvlies heeft (keratoconus) of in het verleden last had van herpes of ernstige virale oogontstekingen. In dit geval kan het Better Vision Team onderzoeken of implantlenzen een goed alternatief zijn.

Patiënten met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme (en soms met presbyopie) kunnen dankzij de ooglaser goed zien zonder bril of contactlenzen.

De laser past de vorm van het hoornvlies waardoor het zicht weer scherp wordt. Door middel van laserpulsen wordt met grote precisie hoornvliesweefsel weggenomen om op die manier de refractieafwijking te corrigeren.

De behandeling is mogelijk voor patiënten vanaf 18 jaar met een stabiele oogsterkte. Als algemene voorwaarde geldt dat u goed ziet met een bril of lenzen waarvan de sterkte minstens 1 jaar niet meer veranderde. Om zeker te weten of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling, kan u een afspraak maken bij onze oogartsen van het Better Vision Team voor een grondig vooronderzoek.

Wat doen wij?

Onze specialisten

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.

;